Menú
façana casa unifamiliar Maresme entrada
COM

Reforma i ampliació habitatge

Ampliar i reformar per acollir una nova vida. El projecte d’aquesta casa unifamiliar, situada al Maresme, busca adaptar-se a les noves necessitats dels clients: augmentar la superfície útil, guanyar espais exteriors i fer-la més accessible amb la incorporació d’un elevador.

Un nou volum en forma de voladís genera un espai intermedi amb vistes al mar. L'ampliació prescindeix d'elements superflus i redefineix la casa amb una volumetria neta i clara. L'antiga façana opaca i sense vistes es converteix ara en un marc cap al paisatge del jardí i unes magnífiques postes de sol, diluint la frontera entre el dins i el fora.

façana casa unifamiliar Maresme des del carrer

Aprofitem l'ampliació per millorar les prestacions tèrmiques, aïllant la façana amb un sistema d'aïllament tèrmic exterior (SATE). Es mantenen totes les finestres existents i se n’incorporen de noves amb la mateixa tonalitat d'acabat, aconseguint una imatge harmònica i més lleugera per al conjunt de la casa.

La part ampliada s'omple de llum a través de grans finestrals que donen a espais exteriors arrecerats i protegits de les vistes veïnes.

L'escala existent s'amplia fins la nova planta altell inundant-la de llum natural a través d'un nou lluernari amb vistes al cel. La nova escala es planteja amb estructura metàl·lica fent-la molt més lleugera visualment i deixant-hi passar la llum natural a través seu.

casa unifamiliar Maresme escala lleugera

La façana posterior incorpora un nou espai de despatx i biblioteca amb uns grans finestrals que s’obren al jardí.

casa unifamiliar Maresme façana posterior

També s’hi afegeix una terrassa més íntima i acollidora,  protegida de les vistes veïnes i orientada cap a l’oest per contemplar les magnífiques postes de sol.  

casa unifamiliar Maresme terrassa

Una successió d’espais encadenats dona forma a l’ampliació de la casa, units per l’escala i connectats visualment entre si. Aquests nous racons de vida despleguen un ventall de possibilitats, enriquint l’ànima de l’habitatge original.

Aportem llum natural als lavabos amb la creació de noves obertures a l’exterior.

La fusta i les tonalitats verdoses aporten calma i serenitat a l'espai del lavabo.

lavabo amb rajoles verdes

Façana posterior prèvia a la reforma i ampliació

Façana exterior prèvia a la reforma i ampliació

Altres projectes