Menú
detall façana PIC
PIC

Construcció d'edifici plurifamiliar

Situat al casc antic de Badalona, en un entorn de cases unifamiliars entre mitgeres, el projecte s'integra en l’entorn adoptant l’estètica de casa i allunyant-se de l’aparença de bloc d’habitatges. L’objectiu és que l’edifici esdevingui ‘una casa més del carrer’.

L’estratègia bioclimàtica del projecte consisteix en garantir una bona il·luminació i ventilació creuada a tots els habitatges a través de la construcció d’un pati interior.

façana projecte PIC de dia

La distribució dels habitatges busca minimitzar els espais de circulació i passadissos i potenciar unes sales d’estar diàfanes que integren la cuina.

tancaments i terrassa projecte PIC

Una de les grans apostes del projecte és dotar cada un dels habitatges d’un espai exterior a mode de galeria.

Aquests tancaments mòbils translúcids permeten utilitzar la terrassa també a l’hivern. S’entenen aquests espais com una habitació més de la casa.

terrassa amb tancaments projecte PIC
façana PIC
façana pic interior
detall tancament projecte PIC

Es va apostar per renunciar a metres quadrats construïts a canvi de poder oferir un espai exterior a totes les vivendes i assegurar una bona ventil·lació creuada de totes les estances dels habitatges. S’aposta per la incorporació d’un sistema aïllament tèrmic exterior (SATE) que embolcalla tot l’edifici i en garantitza una temperatura constant a l’interior de l’edifici.

S'aposta per interiors molt neutres amb materials com el marbre, la terracota i el policarbonat.

cuina de projecte PIC

Les galeries son accessibles també des de l'habitació principal de l'habitatge.

vista de la galeria des de l'habitació  projecte PIC
escala projecte PIC
escala projecte pic foradada
escala interior projecte PIC

El disseny de les escales busca aportar llum de les parts més altes cap a les cotes inferiors, apostant per la transparència i la simplicitat.

El joc de volums trenca amb la monotonia i repetició d'un bloc d'habitatges tradicional.

terrassa de nit edifici PIC

Les galeries tancades amb policarbonat converteixen els espais interiors en zones híbrides que poden funcionar com extensions del menjador.

Edifici PIC de nit amb policarbonat

Altres projectes